Mathieu Daniel Polak » Korte pianocursus

In de periode Januari/Februari 2021 bied ik korte pianocursussen voor kinderen aan.

De lessen duren een uur en kunnen in de ochtenden of in het weekend plaatsvinden.

Als u een piano of een keyboard heeft dan kunnen de lessen aan huis gegeven worden.

Het is mogelijk om in een week een paar lessen achter elkaar te nemen, bijvoorbeeld op maandag en donderdagochtend en twee in het weekend. 

Doel van de cursus is plezier met muziek hebben aan de hand van creatieve opdrachten. Door middel van de creatieve opdrachten wordt een begin aan het leren lezen van noten gemaakt. In de illustratie onder deze tekst vindt u een voorbeeld van wat kinderen leren in een paar lessen. 

Er wordt gewerkt met een leskaart. Aan het eind van iedere les wordt de desbetreffende les afgetekend. 

Docent Mathieu Polak neemt zelf de materialen (papier, potloden en muziekstukjes) mee. 

De prijs van een cursus van vier lessen van ieder een uur is in totaal 120 euro all in. (Geen BTW want lessen onder de 21 jaar is vrijgesteld. Reiskosten worden niet berekend). 

Pianodocent Mathieu Polak geeft de pianolessen in de provincie Utrecht of in plaatsen grenzend aan de provincie.

Vanwege de overheidsmaatregelen omtrent Corona heeft Mathieu Polak plek voor slechts twee fysieke lessen per dag. Bij een vol rooster is het mogelijk om online de cursus te volgen. 

De lessen kunnen in het Nederlands maar ook in Engels en Duits gegeven worden. 

Uitleg van onderstaande opdracht: de bloem heeft nummers. Deze getallen stellen de vingers voor (vingerzetting). Afhankelijk met welk nummer je begint, ontstaat een andere melodie. Doel: de nummers van de vingers leren kennen. Daarnaast staat een kasteel. Dit is een samenklank die met de linkerhand gespeeld wordt. Doel: introductie van het akkoord. Rechts bovenaan vinden we een set van twee en van drie zwarte toetsen (de lijnen). De kruizen op de lijnen zijn de tonen die op de zwarte toetsen gespeeld worden. Linksonder en in het midden worden de twee muzieksleutels aangekondigd en wordt de centrale C geleerd. Het stuk, getekend en gespeeld door de leerling zelf, sluit af met een klokje dat de tijd aangeeft, hier worden vingerzettingen gebruikt maar ook het leren van de namen van de toetsen zou kogelijk kunnen zijn.